Screen Shot 2014-01-28 at 09.16.54

Take less, make more

January 28, 2014

On 20th of February we will give a workshop hold by Firestarters initiative. It is going to be an experiment where we will practically explore Substantial system for photographic archive maintenance. To participate it you can subscribe, its free but amount of places is limited.

Masterclass ED FS

From the press release (only in dutch):

Firestarters en ED collective organiseren donderdag 20 februari een workshop voor fotografen en beeldredacteuren. De avond is gratis en er is plek voor 15 deelnemers.

Hoeveel digitale foto’s heb je totaal opgeslagen op je mobiele telefoon, op harde schijven, op laptops en online op Facebook, Instagram of VSCO? Alleen al op Facebook worden er 250 miljoen foto’s per dag geupload en de gemiddelde Amerikaan besteedt acht uur per maand aan het bekijken van andermans foto’s. De technologie heeft een punt bereikt waarop we niet langer hoeven te kiezen wat we opslaan, we hebben genoeg ruimte om alle foto’s die we maken ook te bewaren, op verschillende plekken tegelijk.

ED heeft een systeem ontwikkeld waarmee je je gehele digitale foto archief handmatig terug kunt brengen tot een representatieve selectie van ongeveer tien foto’s. Tijdens deze exclusieve firestarters workshop laat Ed zien hoe het systeem werkt en voegt ze de daad bij het woord. Je gaat namelijk gezamenlijk aan de slag door een foto-album te scannen, te analyseren, te categoriseren en in kaart te brengen om uiteindelijk tot een representatieve selectie te komen.

Ben jij fotograaf of beeldredacteur? Schrijf je dan in voor de workshop op donderdag 20 februari van 18.30 tot 21.00. We hebben 15 plekken beschikbaar. Als je op de wachtlijst wilt kun je een mailtje sturen naar jessica@vodafonefirestarters.nl.

ED is een collectief van vier experts op gebied van beelden en hun betekenis: Ola Lanko (fotograaf en kunstenaar), Sterre Sprengers (beeldredacteur), Brigiet van den Berg (grafisch ontwerper) en Nikki Brörmann (toegepast ethicus). In de publicatie ED IT: The substantial system for photographic archive maintenance, legt ED het systeem uit en laat ze verrassende fotografische ontdekkingen zien. Deze publicatie is gelanceerd tijdens Unseen 2013, met bijbehorende lezing, en ED is te zien in firestarters | the series #01: een korte documentaire over hoe technologie fotografie beïnvloedt.